Міфи та реалії про збалансоване харчування
Шостого лютого учні 8-го класу Чижиківської ЗОШ І-ІІІ
ступенів разом з учителем хімії Тютько Н.І. зібрали школярів 6-11 класів,
вчителів та батьків на науково-практичну конференцію «Міфи та реалії про
збалансоване харчування».
Учасники заходу поставили собі мету пропагувати правила
раціонального харчування як запоруку збереження та зміцнення здоров`я людини.
Юні дослідники провели опитування респондентів різного
віку, підготували мультимедійні та стендові доповіді про значення хімічних
елементів , як-от: Mg, Fe, Ca, Co, I – для здоров`я людини. Доповідачі запропонували досліди,
загадки та дегустацію продуктів харчування, багатих на необхідні елементи.
Усі присутні, насолодившись вітамінною дегустацією,
зробили висновки:
-
у щоденне меню
включати каші, багаті на ферум;
-
більше вживати свіжої
зелені;
-
надавати перевагу не
солодощам, а фруктам;
-
не забувати про
користь молочнокислих продуктів;
-
поповнювати запаси фосфору, йоду та Нітрогену
морепродуктами.
Немає коментарів:
Дописати коментар