пʼятниця, 9 лютого 2018 р.

Міфи та реалії про збалансоване харчування

Шостого лютого учні 8-го класу Чижиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з учителем хімії Тютько Н.І. зібрали школярів 6-11 класів, вчителів та батьків на науково-практичну конференцію «Міфи та реалії про збалансоване харчування».
Учасники заходу поставили собі мету пропагувати правила раціонального харчування як запоруку збереження та зміцнення здоров`я людини.
Юні дослідники провели опитування респондентів різного віку, підготували мультимедійні та стендові доповіді про значення хімічних елементів , як-от:  Mg, Fe, Ca, Co, I – для здоров`я людини. Доповідачі запропонували досліди, загадки та дегустацію продуктів харчування, багатих на необхідні елементи.
Усі присутні, насолодившись вітамінною дегустацією, зробили висновки:
-         у щоденне меню включати каші, багаті на ферум;
-         більше вживати свіжої зелені;
-         надавати перевагу не солодощам, а фруктам;
-         не забувати про користь молочнокислих продуктів;

-          поповнювати запаси фосфору, йоду та Нітрогену морепродуктами.





Немає коментарів:

Дописати коментар