четвер, 18 жовтня 2018 р.


«Живі» уроки історії
    Чи є у світі святіша любов від любові до Бога та своєї Вітчизни? Чи є вища ідея від ідеї волі рідного народу? У цих загальнолюдських істинах ще раз переконались учні 8-10 класів Чижиківської ЗОШ I-III ступенів, відвідавши історико-меморіальний музей Євгена Коновальця у селі Зашкові 16 жовтня.


    Завдяки екскурсоводу Оксані Євгеніївні Яцкович школярі побували на «живому» уроці історії визвольної боротьби нашого краю. Зі світлин, документів та артефактів музею перед учнями постала героїчна постать полковника січових стрільців, голови Проводу ОУН – Патріота і Великого Сина України.


     Усіх учасників екскурсії зацікавила інформація про те, що викладачем історії Східної Європи в університеті студента Євгена Коновальця був сам Михайло Грушевський. Діти вражено розглядали світлину Софіївського майдану у Києві під час проголошення Акту Соборності(Злуки) УНР і ЗУНР 22 січня 1919р. Духом військових дій війнула розповідь про батальйон Українських націоналістів, що боронить сьогодні Україну від агресора.


    Екскурсія в музей «Арсенал» у Львові заглибила школярів у далеке минуле. Мабуть, більше вона зацікавила чоловічу частину нашої групи. Хлопці захоплено розглядали зброю різних історичних епох. А увагу дівчат привернули військові нагороди…

    Це були одні з найцікавіших уроки історії для наших учнів!





Немає коментарів:

Дописати коментар