пʼятниця, 13 жовтня 2017 р.

ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, ВІТЧИЗНО, МИЛА УКРАЇНО,
БО ЩАСТЯ ЖИТИ ТИ МЕНІ ДАЛА!
Сьогодні, 13 жовтня, у Чижиківській ЗОШ І-ІІІ ст.пройшло свято «Сила нескорених», присвячене Дню захисника України, яке традиційно відзначають 14 жовтня, вшановуючи і Пресвяту Богородицю, покровительку всіх воїнів.
Захід був проведений класним керівником 5 класу Дацко О.С., музичним керівником Савіцьким Б.С. і педагогом-організатором Пилипів Б.К.
Ведучі Стельмах М. і Мазур В. (учні 9 класу) розповіли присутнім про героїчне минуле України від козаччини, УПА  до сучасних подій на сході нашої  країни, наголосивши,що боротьба за незалежність Батьківщини продовжується і зараз. На Донеччині і Луганщині, на превеликий жаль, гинуть наші патріоти-добровольці та воїни української армії. Тож перед ними схиляємо голови,шепочемо слова молитви і присвячуємо наші вірші і пісні.
Учні 5 класу під час свята розказували вірші «Згаси, о Боже, між братами чвари», «Ми не забудем! Чуєш? Не забудем», «Зродились ми великої години»» та інші. У їхній декламації звучали нотки суму, переживання, та надії на мирне і щасливе майбутнє.





Розчулили усіх пісні у
виконанні учнів 6 класу: « Гей там, на горі Січ іде», «О,Україно!», «Ой у лузі
червона калина». У кінці виступу прозвучала пісня «Українці» у виконанні Андрія
Кузьменка. Дацко О.С. завершила святкову лінійку словами з пісні що :
Ми українці - як мурашки,
Ми можем більше, ніж думаєм самі.
Не помагайте нам, але й не заважайте -
Ми краще знаємо, як жити у нашій країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар