пʼятниця, 26 квітня 2019 р.


« Зойкнула Земля чаїним криком
-         Сину, вбережи і захисти!»

    26 квітня в Україні відзначається День пам’яті жертв  Чорнобильської трагедії. Аварія на атомній електростанції забрала життя кілька тисяч українців, а ще більше - втратило здоров’я.
    В знак пам’яті про Чорнобильську трагедію у Чижиківській ЗОШ I-III ступенів вчителем історії Маріус К.І. була проведена тематична лінійка, на якій учні ознайомилися з хронологією цих сумних подій і переглянули документальний відеоролик «Чорнобильська трагедія».


    Старшокласники разом з учителем біології Тютько Н.І. провели конференцію «Мій біль – Чорнобиль». Школярі 7 кл підготували повідомлення про трагічні події травневої ночі, коли вибухнув реактор на Чорнобильській атомній електростанції. Дев'ятикласники та десятикласники поділилися інформацією про радіоактивне випромінювання як мутаційний фактор, що спричиняє відхилення в життєдіяльності організмів. Діти ще раз усвідомили, що техногенні катастрофи можуть завдавати великої шкоди здоров'ю людини.



  Учні початкових класів мали тематичну зустріч у Народному домі з ліквідатором ЧАЕС  - медиком Юрик Ніною Терентіївною, переглянули документальний фільм – хроніку «Дзвони Чорнобиля».
   «Б'ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля…Вони нагадують: Пам'ятайте! Хай не повториться!»

Немає коментарів:

Дописати коментар