четвер, 11 квітня 2019 р.


«Любіть її, думу свого народу – козацькую славу»

Під таким девізом пройшов відкритий урок з української мови у 7 класі на тему: « Прийменник як частина мови», який підготувала учитель Цундер Н.Р.. На уроці були  присутні гості – вчителі-словесники  Підберізцівської ОТГ.


Учні 7 класу були поділені на 2 групи – «курені» ( І – «Марунька», ІІ – «Чижик»). Як нащадки козаків, спадкоємці їхнього духу, завзяття, честі й чесності, семикласники позмагалися між собою, проявивши знання мови і володіння словом.


У конкурсі «Морфологічна хвилинка» «козаки» і «козачки» демонстрували знання частин мови; у конкурсі «Тиша» - спробували свої сили в правописному оформленні прийменників; у конкурсі «Бліц-опитування» - команди одна одній ставили заздалегідь дібрані запитання; у конкурсі «Писарі» - складали діалог про походження назви рідного села Чижикова (курінь «Чижик»);  описували картину І.Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султанові» ( курінь «Марунька» ). І ще виконували цікаві завдання, проявляючи свою ерудованість, уважність, кмітливість.
Відпочивали разом з учителем під час фізкультхвилинки, повторюючи рухи за козаками з мультфільму.


Урок завершився спільною маршовою піснею «Гей, там, на горі, Січ іде». Закінчився герць між двома козацькими «куренями». Саме змагання проходило доброзичливо, толерантно, у співпраці й співтворчості, як це має бути між справжніми козаками-лицарями.
Маємо певність, що наші учні будуть такими, як їхні пращури – славетні й непереможні козаки.

Немає коментарів:

Дописати коментар