середа, 22 травня 2019 р.


Зустріч на природі.

  У п’ятницю 17 травня діти  та вчителі географії шкіл Підберізцівської ОТГ зустрілися на території лісового заказника «Чатові скелі».

   Метою зустрічі було піднятися на найвищу вершину в околицях Львова (414 метрів над рівнем моря) та ознайомитися з унікальним природним та історичним об’єктом – Чатові скелі.



  Чатові скелі – це група скель, а також пагорб і геологічна пам’ятка природи місцевого значення. Розташована біля південної околиці села Лисиничі  між Львовом і Винниками у межах Винниківського лісопарку. Від зупинки громадського транспорту «Винниківське озеро» – 2 км.
  Цікавою є історія походження назви «Чатові скелі», про яку розповіли діти з Чижиківської ЗОШ І-ІІІ ст.
  Для кращого ознайомлення з геологічною пам’яткою природи організатор зустрічі Швець Галина Тадеївна, вчитель географії Чижиківської ЗОШ, підготувала  про Чатові Скелі інформаційні буклети, які роздала дітям і вчителям на пам’ять.
  Для дітей також була організована зустріч з досвідченим туристом, тренером зі спортивного туризму п. Миколою, який показав і допоміг їм освоїти техніку з пішохідного туризму, а саме – проходження технічно складних туристичних етапів:  
«навісна переправа»

  «рух по паралельних перилах».

Повні вражень від спілкування на природі, захоплені неймовірними мальовничими краєвидами і скелями, діти на пам’ять зробили фотографії.


Немає коментарів:

Дописати коментар