неділя, 17 травня 2020 р.

Вишиванка - наш оберіг Запашним різнобарв’ям буяє травень: цвіте бузок, конвалія, півонія, тюльпани…
Усі ці кольори майстрині відтворили на вишиванці, яка є унікальним кодом українського етносу із зашифрованими оберегами, символами.
Вишиті сорочки, сукні, спідниці пасують сучасним українцям так само, як і багато років тому їх пращурам.
Наші учні до Дня вишиванки, який святкуємо цьогоріч 21 травня, провели сімейну фотосесію.
Їхні світлини попри карантин нагадують, що українці бережуть свої обереги, які пройшли крізь віки й нині символізують чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини!

Щороку, третього четверга травня, Україна святкує Всесвітній день вишиванки!
День вишиванки, як і День незалежності, є одним з найбільших свят для українців, днем вшанування культурної спадщини, історії і традицій. В цей день ми отримуємо прекрасну можливість одягти найкрасивіші вишивані блузки і сорочки, пов'язати пістряві крайки, заквітчатись віночками і таким чином засвідчити любов, гордість і глибоку повагу до історії і традицій своєї країни.
Першокласники, мабуть, ще не повністю можуть осягнути багату і нелегку історію вишиванки, але кожен з них глибоко поважає її, знаючи, що це не просто одяг, що в кожному хрестику – вікова праця і боротьба, а в кожному орнаменті – важливе послання і сакральне значення.
Сьогодні ми не можемо зібратись і посвяткувати разом, зробити загальні фото і похвалитись своїми вишиванками, але передаємо гарний настрій і привітання одне одному. Приєднуйтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар