неділя, 17 травня 2020 р.

«Воля України або смерть»
Такий напис був на прапорі повстанців Холодного Яру. Василь Шкляр у романі «Залишенець. Чорний ворон» відтворив історію боротьби українського народу проти криваво-московських зайд. Режисер Тарас Ткаченко за твором зняв однойменний фільм. Тож учителі Чижиківської ЗОШ І-ІІІ ст., захопившись художнім твором, 17 травня переглянули картину.
Під час конференції педагоги поділилися враженням від перегляду картини, порівнявши із книгою «Залишинець. Чорний ворон». Колеги дійшли до спільної думки, що і книга, і стрічка є актуальними сьогодні. Адже на сході країни йде війна, гине цвіт нації від куль московського окупанта.
На изображении может находиться: 6 человек, в том числе Мирослава Кміть
Українці мають природнє право боротися за рідну землю, за волю!
Наші захисники – герої, патріоти, які впродовж століть жертвували своїм життям заради вільної України, тому пророчими є слова Василя Симоненка :
Народ мій є, народ мій завжди буде,
Ніщо не перекреслить мій народ!
Пощезнуть всі перевертні й приблуди,
і орди завойовників-заброд.
Пропонуємо усім переглянути фільм-історію нашого народу - "Чорний ворон".
На изображении может находиться: 1 человек, борода, текст «василь шкляр бестселер чорний ворон залишенець»

На изображении может находиться: 2 человека, текст «18 травня день пам жертв геноциду кримськотатарського народу!»

Депортація кримських татар – одна з темних сторінок історії Радянського Союзу і страшна трагедія для цього народу. 18 травня 1944 року розпочалася операція з депортації кримських татар. У цей день вшановуємо пам'ять жертв цього злочину (під час головної хвилі депортації 18-20 травня було виселено 180 014 осіб), а також відзначаємо його як День боротьби за права кримськотатарського народу. Нашому народу такий сценарій подій відомий , адже, українців теж депортували, виселяли в Сибір, знищували як націю…
Незабудьмо кровавих злочинів радянського союзу, щоб ці події не повторилися знову!
Для кращого ознайомлення пропонуємо учням і батькам Чижиківської ЗОШ І-ІІІ ст. переглянути фільм «Хайтарма» за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=xtMlLuWmLPc

Немає коментарів:

Дописати коментар